Kerken schieten voedselbanken te hulp

Geloofsgemeenschappen in Rotterdam beginnen zondag aan een grote inzamelingsactie voor de eigen voedselbanken. Kerkgangers worden opgeroepen om bijvoorbeeld macaroni of wasmiddelen te doneren.

Volgens pastoor Rob Lijesen bevatten pakketten van de voedselbank vaak geen groenten of vlees. ”Het komt steeds vaker voor dat er chips en sauzen inzitten. Voor een keertje misschien lekker, maar je komt er de week niet mee door”, laat hij weten.

Schraal
Om de ‘schrale voedselpakketen’ aan te vullen, roepen kerken hun bezoekers op een bepaald soort levensmiddel mee te nemen. Zo vraagt het Rotterdamse Pastoraat Oude Wijken bezoekers om bloemkool, terwijl bezoekers van De Samaritaan sinaasappels en bananen mogen doneren.

De kerken delen het ingezamelde voedsel zelf uit, via de Hildegardiskerk en de Opstandingskerk. ”Samen goed voor 100 voedselpakketten voor mensen in de wijk”, aldus Lijsesen.

Aan deze ‘Operatie Sluitpost’ doen onder meer Hervormde, Gereformeerde, Katholieke, Luterhaanse en Evangelische geloofsgroepen mee. De actie duurt tot en met 13 mei.

Bron: Rijnmond.nl

Chat openen