Het kabinet komt dinsdag met nieuwe coronamaatregelen

Het kabinet komt dinsdag met nieuwe coronamaatregelen
Het kabinet komt met nieuwe coronamaatregelen die de groepsgrootte moeten beperken. Mogelijke beperkingen zijn het tijdelijk sluiten van musea, theaters en bioscopen.

Naar verwachting kondigt premier Rutte en minister De Jonge dinsdag nieuwe coronamaatregelen aan. Dat bevestigen Haagse bronnen maandag na berichtgeving door De Telegraaf en RTL Nieuws.


Op dit moment is er nog geen overeenstemming over eventuele nieuwe coronamaatregelen. Dinsdag neemt het kabinet een besluit en volgt een persconferentie om 19.00 uur.

De huidige gedeeltelijke lockdown is zeker tot in december nodig. Dat zei minister De Jonge in het persmoment over de coronacrisis. Het zal volgens hem nog even gaan duren voordat de besmettingsgraad met het coronavirus ver genoeg omlaag is.

Negatief reisadvies voor de kerstvakantie
Het kabinet geeft volgens bronnen een negatief reisadvies voor de kerstvakantie. Dat betekent dat vakantiereizen naar het buitenland in de kerstperiode worden afgeraden. Het kabinet sluit musea, bioscopen, bibliotheken en theaters vanaf donderdag 22.00 uur voor twee weken. Dat geldt dan ook voor pretparken en dierentuinen.

Sportscholen worden ontzien, dit om burgers juist die ‘uitlaatklep’ te laten houden, aldus bronnen in Den Haag.

Chat openen