Islemunda, meer dan een theater

In de eerste helft van 2013 wordt bij Keizerswaard een podium voor muziek, dans, film, toneel en audiovisuele voorstellingen geopend.

Bewoners, ondernemers, sociale en culturele instellingen, de politiek en kunstenaars kunnen allemaal bijdragen aan wat straks in en rond dit Theater Islemunda te beleven valt.
“Voor dat doel zijn afgelopen week drie workshops gehouden”, vertelt Sanne Nelissen, cultuurscout van IJsselmonde. De resultaten werden bekendgemaakt tijdens de kunstborrel op 24 mei. “Alle drie de workshops zijn goed bezocht”, vervolgt Sanne. “Door onder andere bewoners, drie raadsleden en kunstenaars. En uit deze “kruisbestuiving” zijn al goede ideeën en contacten voortgekomen.”

Ook beoogd directeur Islemunda, Jos Vijverberg, was blij met de uitkomsten. “Hij wil dat het theater met de horeca en de bibliotheek het middelpunt van het culturele en sociale leven van IJsselmonde wordt, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten”, zegt Sanne. Thema van de workshops was: “Wat kom je halen en wat kom je brengen.” Bewoonsters van De Plussenburgh hoopten dat aanwezige kunstenaars workshops willen gaan geven in hun seniorenflat. Een mevrouw vertelde dat ze graag eens mee zou doen met improvisatietheater. Sanne verwacht dat ook grote namen in het theater willen optreden. “Een zaal met 120 stoelen is heel geschikt voor try-outs.”

Bron: De Havenloods Zuid – Cobi Van Mourik

Chat openen