Is het Levenspad in IJsselmonde en Charlois op sterven na dood?

Levenspad in IJsselmonde en Charlois
De aanhoudende droogte zorgt voor grote problemen voor pas geplante bomen. Zo ook aan het Havenspoorpad in IJsselmonde en Charlois waar sinds december vorig jaar 76 nieuwe boompjes zijn aangeplant ten behoeve van het Levenspad.

Langs het Levenspad bestaat de mogelijkheid om een knotwilg te adopteren ter herinnering aan een dierbare of een bijzondere gebeurtenis. Veel mensen gebruiken de boom om een (overleden) geliefde te eren of te herdenken.


Nu het al weken droog is, zien de knotwilgen eruit alsof ze op sterven na dood zijn. Jonge bomen zijn extra gevoelig voor droogte omdat hun wortels nog niet diep genoeg ‘geworteld’ zijn.

De stichting ‘Vrienden van het Levenspad‘ zien het met lede ogen aan, zij redden het simpelweg niet om in totaal 350 bomen water te geven. De gemeente is, voor zover de stichting weet, slechts één keer langs geweest om water te geven.

Gelukkig lijkt de redding nabij. Ambassadeur Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) zal er persoonlijk voor zorgen dat de bomen zo snel mogelijk en vaker water krijgen. Zeker gezien de extreme droogte misschien wel de hele maand juli zal aanhouden.

Chat openen