Is er wel draagvlak voor uitbreiding betaald parkeren in IJsselmonde?

Betaald parkeren uitgebreid in IJsselmonde?
Jan Hussaarts heeft enige tijd geleden een brief gekregen over een “onderzoek” naar het uitbreiden van het betaald parkeren in IJsselmonde. De uitkomst van het onderzoek staat alleen al vast. Hier zijn verhaal.

“Er staat bijna letterlijk in de brief dat het vorige onderzoek niet het gewenste resultaat had en dat de gemeente Rotterdam elk parkeerprobleem oplost met het invoeren of uitbreiden van betaald parkeren”.

Pardon? Kunnen we even terug gaan naar de feiten?

Winkelcentrum IJsselmonde zou compleet op de schop gaan, uitgebreid worden en aantrekkelijker gemaakt worden en “het bruisende hart” van IJsselmonde worden, zo was het veel te ambitieuze plan. (De plannen stammen uit de tijd dat de potverterende PvdA in Rotterdam de scepter zwaaide). Slechts een heel klein gedeelte van deze plannen is uitgevoerd. Helaas werd als eerste het aantal straatparkeerplaatsen teruggebracht tot een hoeveelheid die de bouw van een parkeergarage zou moeten rechtvaardigen. Hierbij is “handjeklap” gedaan met de eigenaar van de parkeergarage, die als voorwaarde voor de bouw van de garage de invoering van betaald parkeren eiste. De PvdA was hier natuurlijk gevoelig voor, want dan kwam er geld binnen van “die rijke stinkerds” die een auto konden betalen.


De rest is geschiedenis. De plannen werden bijna volledig afgeblazen. Hierdoor zitten we hier nu opgescheept met een parkeergarage die je alleen kunt vinden als je de (pas geplaatste) borden volgt, omdat de ingang gebaseerd is op de volledige uitvoer van de plannen, maar nu op een volkomen onlogische plaats zit en waarin alleen geparkeerd wordt omdat dit voor een lager tarief is dan straatparkeren. De nutteloosheid van deze garage wordt elke dag weer bewezen, omdat ondanks het verminderd aantal straatparkeerplaatsen zelfs op zaterdag heel veel van de straatparkeerplaatsen leeg blijft. Klanten blijven massaal weg en hierdoor verdwijnen steeds meer winkels.

Bij het vorige onderzoek ging het vooral over het begin van de Noorder Kerkedijk. Hier is zeker sprake van parkeeroverlast, omdat hier niet voor parkeren betaald hoeft te worden.

En welke conclusie trekt de gemeente Rotterdam? Laten we voor een nóg groter gebied betaald parkeren invoeren.

Beste gemeente Rotterdam, waar zit bij jullie het gezonde verstand? Waar gaat het jullie nou om? Willen jullie het beste voor IJsselmonde, of willen jullie alleen maar meer geld innen?

Het zou natuurlijk om het eerste moeten gaan, maar helaas gaat het alleen maar over de geldhonger van de gemeente Rotterdam. Ook bij mij voor de deur zou volgens het nieuwe besluit (want de beslissing is natuurlijk allang genomen) betaald parkeren ingevoerd worden, terwijl er hier op elk willekeurig moment altijd voldoende parkeerplaatsen zijn!


Als het wérkelijk om het welzijn van IJsselmonde ging, dan zou dat hele betaald parkeren afgeschaft moeten worden. Het invoeren van parkeren met een parkeerschijf, zoals nu op het Prinsenplein, of (iets verder weg) winkelcentrum De Koperwiek in Capelle aan den IJssel zou ALLE PARKEERPROBLEMEN oplossen en zou winkelcentrum Keizerswaard in ieder geval weer iets aantrekkelijker maken.

De PvdA regeert al heel lang niet meer. Nu moeten we die PvdA mentaliteit nog kwijt bij de partijen die nu aan de macht zijn!

Chat openen