Inval in woonwagenkamp de Kievit in Beverwaard

Dinsdagmorgen in alle vroegte heeft de politie, in samenwerking met de Mobiele Eenheid, een inval gedaan bij het woonwagencentrum De Kievit in Beverwaard.

Op Twitter waren vrij snel meer berichten te lezen dat er ook op andere plekken invallen in woonwagenkampen zijn. Zo is vanmorgen aan de Albatroslaan in Charlois en aan de Terraweg in Best eveneens een inval geweest. Later bleek het een landelijke actie te zijn, die volgens de politie “uiterst succesvol” is.

Doorzoekingen met o.a. defensie
Vandaag vonden op totaal 15 locaties in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Moerdijk en Zwanenburg doorzoekingen plaats. Bij de doorzoekingen maakt de politie gebruik van AST (Advanced Search Teams)-teams van Defensie. Deze specialisten beschikken over geavanceerd gereedschap. Materieel als een grondradar maakt het mogelijk tot enkele meters in de bodem te kijken of ‘door’ muren en objecten om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.

Het opsporingsonderzoek naar de vanmorgen aangehouden verdachten startte twee jaar geleden op basis van informatie dat er op grote schaal hennepkwekerijen geëxploiteerd werden.

Bij de doorzoekingen worden waardevolle zaken in beslag genomen. Er zijn al diverse auto’s, motoren, een jetski in beslag genomen. Ook zijn er twee vuurwapens aangetroffen. Er zijn in totaal zes aanhoudingen verricht.


Chat openen