Inbraak bij speeltuin Smeetsland

Bij een inbraak in speeltuinvereniging Smeetsland in Lombardijen zijn zondag 24 juli twee beugels gestolen. De beugels horen bij een carrousel voor invalide kinderen. Doordat de beugels nu weg zijn is de draaimolen nu niet bruikbaar.

De twee U-vormige beugels die normaal gesproken voorkomen dat de kinderen uit de draaimolen vallen worden erg gemist. Het gaat om beugels die samen tussen de vijftienhonderd en tweeduizend euro kosten. Volgens voorzitter Bas Poldervaart moeten er wel nieuwe beugels komen: “Zo hebben we niks aan de draaimolen en het is vooral een gemis voor de kinderen die graag gebruik maken van de carrousel”, zegt Poldervaart.

Invalidencarrousel
De draaimolen is speciaal voor kinderen die in een rolstoel zitten. Volgens Bas Poldervaart hebben de dieven weinig aan de twee beugels: “Ik vermoed dat ze het metaal inleveren bij een ijzerhandelaar, want verder kunnen ze er niet veel mee. Ik hoop dat ze er spijt van krijgen en besluiten de beugels terug te
brengen”, zegt de voorzitter.

De speeltuin heeft het überhaupt niet makkelijk. In de omgeving worden veel huizen gesloopt en als gevolg daarvan kampt de speeltuin al enige tijd met kapotte straatverlichting. Ook hoopt zich veel afval op rondom de speeltuin. De voorzitter van speeltuinvereniging Smeetsland is zeer ontdaan over deze daad die overigens ‘s nachts heeft plaatsgevonden.

Toen Ben van Lent het verhaal op Radio Rijnmond hoorde aarzelde hij geen moment en belde de studio met een bijzondere mededeling. Indien vanavond nog niets bekend is over de diefstal zal hij hoogstpersoonlijk zorgen voor twee nieuwe beugels voor de carrousel! Bas Poldervaart van Speeltuinvereniging Smeetsland is verrast en ontroerd door dit genereuze aanbod.

Bron: Rijnmond.nl

Chat openen