In gesprek met Bleker over Randpark

Jongerenraad IJsselmonde (JORIJ) heeft onlangs in Den Haag een ontmoeting gehad met staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De jongerenraad gingen met de Bleker in gesprek groen en jongeren. En over hun Zuidelijk Randpark.

Uit het hele land heeft het ministerie drie projecten uitgekozen die te maken hebben met groen. Eén daarvan is het project Zuidelijk Randpark, waar de jongerenraad IJsselmonde in oktober 2010 advies over heeft gegeven. Zo liet JORIJ weten dat de negatieve punten van het Zuidelijk Randpark zijn: het gebrek aan verlichting, rondzwervend afval en geen toezicht. Afgezien van deze punten is het park voor Rotterdamse jongeren gewoonweg niet aantrekkelijk om een middagje door te brengen. Er moet voor jongeren wel wat te doen zijn. Activiteiten als kanoën, paintballen, survivallen en crossen zijn leuk en het is sociaal. Een ander advies was: haal de natuur naar de jongeren door bijvoorbeeld een aantal schapen of koeien te laten grazen in het park.

Een enthousiaste Bleker
Staatssecretaris Bleker liet weten enorm geënthousiasmeerd te zijn door alle adviezen van jongeren. Dus wie weet misschien vinden er binnenkort allerlei leuke buitenactiviteiten plaats in het park. Na het gesprek kregen de jongeren nog een rondleiding door het ministerie.

Bron: De Weekkrant.nl