Hondenbezitters zijn de extra ogen en oren in de wijk

Hondenbezitters lopen elke dag door de wijk. Omdat zij vertrouwd zijn met hun omgeving, vallen vreemde situaties sneller bij ze op.

Gisteren, 21 mei 2014, organiseerde de gemeente, stadsbeheer, politie en het buurtpreventieteam Lombardijen (Homerusbuurt-Molièrebuurt) een inbraakpreventie-wandeling met als doel bewoners alert te maken op verdachte zaken en hoe te handelen.

Inbrekers zijn helaas vrij actief in Lombardijen, om dat een halt toe te roepen is de hulp van hondenbezitters van essentieel belang. Wijkagent Bas van der Moezel gaf, voorafgaand aan een rondje door de wijk, enkele tips hoe te reageren in geval van (poging tot) inbraak en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Buurtpreventie Lombardijen weet als geen ander waar men op moet letten tijdens de avondronde met de hond en deelde deze informatie dan ook met de aanwezigen. Het is de bedoeling dat zij de extra ogen zijn van de wijk Lombardijen, het is dus geen vervanging van politiesurveillanten of de buurtpreventie.

extra-ogen-homerusbuurt


Chat openen