Hoge straffen schutter en chauffeur voor dubbele liquidatie Beverwaard

Hoge straffen schutter en chauffeur voor dubbele liquidatie Beverwaard
Schutter Rolly P. (19) en chauffeur Yassine B. (18) zijn door de rechter veroordeeld tot 25 en 20 jaar celstraf voor de dubbele liquidatie aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard. Er was 30 en 25 jaar geëist.


Rolly P. (19) bekende tijdens een politieverhoor dat hij Gilbert Henriëtta (26) en Lindomar Elizabeth (25) met een kalasjnikov van dichtbij om het leven bracht. De veroordeelden waren destijds nog maar 17 en 18 jaar oud. Volgens de Rotterdamse rechtbank is ‘moord met voorbedachte rade’ bewezen.

Rolly P. is volgens deskundigen zwakbegaafd en het gevaar op herhaling is groot te noemen. De rechter heeft hier met de strafmaat rekening gehouden. Yassine B. is ‘pedagogisch niet meer te bereiken’, aldus deskundigen.

Zowel de schutter als de chauffeur moeten van de rechter 30.000 euro betalen aan de Staat. Dit is het bedrag dat ze voor de liquidaties hebben gekregen. Het is echter nooit duidelijk geworden wie de opdracht heeft gegeven voor de liquidatie.

Een destijds 17-jarige jongen was bijrijder in de auto. Hij heeft de maximale straf van twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs opgelegd gekregen. Een 15-jarige jongen is vrijgesproken in deze zaak. Hij krijgt wel een taakstraf van 40 uur voor openlijk geweld op een ander moment.

Chat openen