Hoe moeten we Rotterdam besturen na 2014?

Gemeenteraad vraagt Rotterdammers ideeën over het besturen van de stad.

Aanleiding is het wetsvoorstel in de Tweede Kamer om de deelgemeenten in hun huidige vorm af te schaffen. Jan-Willem Verheij, raadslid en voorzitter van de stuurgroep die voor dit proces in het leven is geroepen, lanceerde hiervoor onlangs de website rotterdam.queetz.com. Rotterdammers kunnen hun creatieve oplossing voor bestuur van en dienstverlening in de Rotterdamse wijken en buurten via deze site kenbaar maken.

De gemeenteraad daagt Rotterdammers dus uit met ideeën te komen om het bestuur van de stad en de dienstverlening aan de Rotterdammers zo goed mogelijk te organiseren. Ook als de deelgemeenten er niet meer zijn. Een speciale website, rotterdam.queetz.com, is daarvoor gelanceerd. Op de site staan vragen. Deze prikkelen tot het geven van suggesties en wensen voor en visies en verwachtingen over het stadsbestuur na 2014. Op elke suggestie kunnen deelnemers ook weer reageren.

Geef uw mening via queetz
Queetz is een initiatief van opiniepeiler Maurice de Hond. De site is al meerdere keren ingezet door verschillende organisaties om ideeën te genereren en te vragen naar meningen. Rotterdammers kunnen reageren op verschillende vragen die tot en met oktober 2012 op de site geplaatst worden over het gewenste bestuurlijk model na 2014. Bezoekers van de site kunnen daarnaast reageren op de ingebrachte ideeën. De site wordt ook ontsloten via www.rotterdam.nl/rotterdamna2014.

Besluitvorming in oktober 2012
De stuurgroep die zich bezig houdt met de ‘hervorming’ van het deelgemeentebestel is gedurende het hele proces benaderbaar voor de opvattingen, visies, wensen en verwachtingen van Rotterdammers. Het doel is om medio oktober 2012 de gemeenteraad een besluit te laten nemen over het voor Rotterdam gewenste bestuurlijk model als de Eerste en Tweede Kamer instemmen met het voorstel van de minister.

Bron: Deelgemeente IJsselmonde

Chat openen