Het verhaal achter het Frits Elandpad in Lombardijen

frits-elandpad-lombardijenHet Lange Pad, het pad tussen de Catullusweg en de Homerusstraat, is destijds ontstaan bij de opbouw van de wijk Lombardijen. Deze benaming werd toen door de bewoners zo genoemd en die wordt tot op heden nog zo gebruikt. U zult echter in het stratenboekje het Lange Pad niet in de wijk Lombardijen tegenkomen, maar wel in de wijk Kralingen.

In de Horatiusstraat woonde de heer Frederik (Frits) Eland. Frits Eland heeft zich enorm ingezet voor de leefbaarheid en de belangen voor de bewoners in de wijk Lombardijen. Hij was de voorzitter van de toenmalige Huurders Vereniging Lombardijen, opgericht in het jaar 1993.

Na zijn overlijden heeft men ter nagedachtenis aan hem in overleg met de Deel(gemeente) Het Lange Pad de naam Frits Elandpad gegeven. Dit ging gepaard met een feestelijk tintje door bewoners. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis werden 2 afbeeldingen van geweien van een eland aangeboden, die later geschonken werden aan de speeltuin Pascal en de speeltuin Smeetsland.

Bron: Ben Monshouwer


Chat openen