Heeft u een goed idee voor IJsselmonde?

Hoe moet dat, een burgerinitiatief indienen? Weet u hoe IJsselmonde aantrekkelijker kan worden voor jongeren? Heeft u een goed idee over de inrichting van groen in uw buurt? Worden overlastgevende situaties in uw buurt maar niet opgelost? Heeft u een mening over de voorgenomen plannen van de deelgemeente?

Dankzij het Burgerinitiatief kunt u uw idee of plan op de agenda van de deelraad zetten. U dient een burgerinitiatief in door een speciaal aanvraagformulier in te vullen en handtekeningen te verzamelen. Deze stuurt u aan de voorzitter van de deelraad. Voldoet uw burgerinitiatief niet aan de eisen, dan heeft u vier weken om dit aan te passen. Wanneer uw burgerinitiatief wel aan de eisen voldoet en het in behandeling wordt genomen, dan mag u dit zelf toelichten tijdens de deelraadsvergadering. Zodra uw initiatief is aangenomen, wordt u uiteraard op de hoogte gehouden van de voortgang.

Indienen van het initiatief
Het indienen van het burgerinitiatief moet u het formulier Burgerinitiatief invullen. Hierop geeft u aan wat uw voorstel inhoudt en welk besluit u de deelraad vraagt te nemen. Ook geeft u een nadere toelichting op het voorstel en maakt u een globaal overzicht van wat uw voorstel gaat kosten. Daarnaast moet u een ondersteuningsformulier meesturen. Hierop staan de benodigde handtekeningen van medebewoners. Ook kunt u bij de informatiebalie van de deelgemeente IJsselmonde aan de Herenwaard 23 informatie over het burgerinitiatief ophalen. Voorbeeld van een geslaagd Burgerinitiatief!

Lees verder op de website van de deelgemeente IJsselmonde

Chat openen