Halloween Beverwaard afgelast in verband met jeugdproblematiek op Zuid

Halloween Beverwaard afgelast
Het Halloween feest in Beverwaard is prompt afgelast, dat laat organisator Wesley Fok met pijn in zijn hart weten. Het feest met ruim 100 vrijwilligers maken elk jaar duizenden mensen blij.


Wesley Fok kreeg het gevoel dat de politie, officier van justitie en de burgemeester zich zorgen maakten over de veiligheid rondom Halloween, vooral ná het evenement. Dit had vooral te maken met de recente jeugdproblematiek in Charlois en IJsselmonde.

Pas op woensdag 16 oktober heeft Wesley te horen gekregen onder welke voorwaarden Halloween Beverwaard dit jaar door kon gaan. De voorwaarden waren fors, en hadden consequenties voor het evenement.

Maandagmorgen kreeg de organisator een mail waarin werd gemeld dat het vuurwerk dit jaar niet door mocht gaan. Met als onderbouwing “Gelet op de ontwikkelingen met de jeugd op Zuid afgelopen week de politie vandaag negatief geadviseerd heeft t.a.v. de vuurwerkshow”.

Dat de bijbehorende vuurwerkshow niet door kan gaan, is voor Wesley Fok de hoofdreden geweest voor het afgelasten van het Halloweenfeest. “Samen dat dit niet eens persoonlijk wordt toegelicht, voelt onfatsoenlijk en zelfs respectloos”.

Al vele jaren zet Wesley, en heel veel vrijwilligers, zich belangeloos in voor dit geweldige evenement, maar hij kan zich er niet overheen zetten dat zij de dupe zijn geworden van een situatie die buiten hun schuld is geëscaleerd.