GroenLinks, D66 en PvdD willen snorscooters verbannen naar de autobaan

GroenLinks, D66 en PvdD willen snorscooters verbannen naar de autobaan
De meeste weggebruikers zullen waarschijnlijk al gruwelen van bovenstaande tekst. Toch is dit precies wat GroenLinks, D66 en PvdD willen in Rotterdam, de snorscooters verbannen naar de autobaan.

Dat gaat echter niet zomaar want niet lang alle wegen zijn daar geschikt voor, er zal dus eerst een schouw moeten plaatsvinden. De schouw zal in de maand september plaatsvinden, dan is iedereen weer terug van vakantie en weer aan het werk.


Als je de snorfietsen verplaatst naar de autobaan, dan zal dat voor veel irritatie en ergernis zorgen onder automobilisten. Een snorfiets mag (volgens de wet) maar 25 kilometer per uur, terwijl een auto daar 50 rijdt.

In Amsterdam rijden snorscooters al op de autobaan, met helmplicht. Het aantal ongelukken met snorscooters zou daarmee flink zijn gedaald. Waren er tussen april en oktober 2018 zo’n 100 ongelukken met letsel, in 2019 zou dat zijn verminderd naar ‘nog maar’ 30.

De ANWB houdt grote zorgen over de effecten op de verkeersveiligheid. Rotterdam moet dus aantonen dat het besluit bijdraagt aan de veiligheid van de fietsers en aan de doorstroming op het fietspad. Daarnaast moet de veiligheid van de snorscooters behouden blijven.

De kans is groot dat, net als in Amsterdam, ook in Rotterdam een helmplicht zal worden ingevoerd voor snorscooters.

Chat openen