Glas van abri zorgt voor gevaarlijke situaties

Aan de Groeninx van Zoelenlaan, nabij Beverwaard, is een abri aan diggelen geslagen en zorgt voor veel overlast voor zowel reizigers als fietsers.

De abri is vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag gesloopt. De ruiten van de abri’s bestaan uit veiligheidsglas zodat bij een breuk het glas in honderdduizenden stukjes uiteen valt, net als een autoruit. Dit is veiliger omdat je dan geen grote scherpe scherven hebt waaraan je je lelijk kunt snijden. Wel is het van belang dat het glas zo spoedig mogelijk wordt opgeruimd, dit met het oog op reizigers en fietsers die langs de abri rijden.

De gesloopte abri op de Groeninx van Zoelenlaan nabij Beverwaard. Foto: IJsselmondeNieuws.nl

Op dinsdagmiddag om 16.40 uur, lag het glas er nog. Reizigers kunnen zich lelijk bezeren als ze uitglijden over de kleine stukjes glas, (brom)fietsers kunnen hooguit een lekke band krijgen, maar toch is het niet zonder gevaar. Veel (brom)fietsers merken het glas pas laat op en om een lekke band te vermijden, proberen ze op het laatste moment nog uit te wijken. het fietspad heeft twee rijrichtingen, dus u snapt wel wat er zou kunnen gebeuren.

Door de redactie is hiervan hoogstpersoonlijk melding via Twitter gemaakt, zowel bij de RET als de Roteb. De RET beloofde de melding direct door te sturen en bedankte voor de melding. Maar bij de Roteb werken ze zo niet. De Roteb moet 10 miljoen bezuinigen waardoor er 100 banen verdwijnen, en dat is te merken ook! Volgens de tweet van de Roteb moest dit via het gemeentelijke nummer 14010 of via de gemeentelijke website. Waarom de Roteb een twitteraccount heeft is dan ook onduidelijk. Ook die moet immers bemand (m/v) worden.

Twitter is een machtig medium en wordt door veel burgers en het bedrijfsleven gebruikt om met elkaar in contact te komen. De politie maakt veelvuldig gebruik van Twitter om te communiceren met buurtbewoners bij bijvoorbeeld de verspreiding van het signalement van de dader of bij een vermissing van een persoon. Twitter bewijst dagelijks zijn kracht, alleen moet de Roteb nog even met de tijd mee. Wat is er nou zo moeilijk om een melding via Twitter even door te spelen naar de juiste afdeling. Het is een gemiste kans om snel en adequaat te reageren op een gevaarlijke situatie. Ik hoop nog op een persoonlijke reactie van de Roteb.

Jerry Lussenburg
Webredacteur


Chat openen