Gezellige afsluiting zomervakantie op de Bouwspeeltuin

Zaterdag 31 augustus werd de zomervakantie van 2013 afgesloten met een jaarlijkse demonstratie van de jeugdbrandweer en de ambulancedienst bij de bouwspeeltuin aan de Maeterlinckweg in Lombardijen.

Onder toeziend oog van de vele kinderen liet de jeugdbrandweer zien hoe ze te werk gaan bij een gebouwbrand. De kinderen werden ook in de gelegenheid gesteld om in een echte brandweerauto te zitten. De ambulancedienst was ook dit waar weer aanwezig met een heuse ambulance waar ze uitleg kregen over de apparatuur (en dat is heel veel) wat zich in een ambulance bevindt.

Naast deze demonstraties kon men zich ook ‘griezelig’ laten schminken (zie foto linksonder) of lekker zelf een hut timmeren. Voor de abonnementhouders is het een speciale avond, want ze mogen dan eenmalig (uiteraard onder toezicht) in hun eigen hut overnachten. Er wordt uiteraard nog van alles georganiseerd voordat het zover is. Zo gaan de kinderen onder andere hun eigen pizza maken en bakken in de leemoven. En de volgende ochtend weer gezond op zodat ze op tijd klaarstaan als ze worden opgehaald door hun ouders. De kinderen hebben er zin in!

bouwspeeltuin_maeterlinck


STICHTING BOUWSPEELTUIN “MAETERLINCK
Maeterlinckweg 61
3076 GA Rotterdam
Telefoon: 010-4321226
Website: www.maeterlinck.nl of kijk op Facebook.

Chat openen