Gewilde iPhone X aanleiding voor twee ‘Marktplaats’ overvallen

Gewilde iPhone X aanleiding voor twee ‘Marktplaats’ overvallen
Onder bedreiging van een vuurwapen is zaterdag tot twee keer toe geprobeerd om kopers van hun iPhone X te beroven. Zonder de gewilde telefoon ging de overvaller er beide keren vandoor. De politie is op zoek naar de verdachte en waarschuwt potentiële verkopers.

Rond 19.45 uur meldde de verdachte zich bij een woning aan de Hornetstraat in Oud-IJsselmonde. Hier was via Marktplaats een afspraak gemaakt voor de verkoop van een iPhone X. Eenmaal binnen wilde de verdachte niet binnen maar bij de auto afrekenen. Dit vertrouwde de verkoper niet. Met wat ‘duw en trekwerk’ kreeg de verkoper de telefoon weer in handen en bonjourde de verdachte naar de gang. Daar trok de overvaller een vuurwapen en bedreigde de verkoper. In een reflex duwde de verkoper de verdachte naar buiten en sloot de deur.


Blijkbaar was de verdachte vastberaden om deze dag een telefoon te scoren. Kort voor half tien meldde hij zich bij een woning aan de Strijpesingel in Overschie. Ook hier was een iPhone via Marktplaats te koop aangeboden. Hij was nu in het gezelschap van drie andere mannen. Hier hetzelfde verhaal. Twee man naar binnen, naar buiten om zogenaamd te pinnen, weer naar binnen en vreemd gedrag. Ook hier trad de verkoper kordaat op en duwde hij de kopers naar buiten. Op dat moment kwam een derde verdachte aanrennen en dreigde met een vuurwapen. De deur werd dicht gesmeten en het viertal vertrok zonder buit.

Signalement
Van de ‘hoofdverdachte’ is het volgende signalement bekend:
• Rond de 18-19 jaar oud
• Kort stekelig donker haar
• Donkerkleurige spijkerbroek zogenaamde ‘skinny’ jeans
• Zwart vest met zakken aan voorzijde en capuchon

De overige verdachten waren allen donker gekleed

Iets gezien?
Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek? Bel 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

Slachtoffer van een Marktplaats overval?
Doe altijd aangifte!

Bron: Politie.nl

Chat openen