Gemeente start ‘nieuw voor oud’ winactie

Om het hergebruik van oude elektrische apparaten te stimuleren is onlangs een speciale winactie gestart. Iedere Rotterdammer die tussen nu en 31 augustus elektrische apparaten inlevert op een van de zeven milieuparken in Rotterdam, ontvangt een actiekaart met kans op een televisie, digitale camera of tablet.

‘Nieuw voor oud’ winactie
Omdat we zuinig moeten zijn op onze grondstoffen, is het noodzakelijk om oude materialen te hergebruiken. Daarom wil de gemeente met de ‘nieuw voor oud’ winactie Rotterdammers nog meer bewust maken van de waardevolle grondstoffen die elektrische apparaten bevatten. Oude huishoudelijke apparaten kunnen voor een groot deel gerecycled worden. Zo worden televisies voor 90% en spaarlampen zelfs voor 94% gerecycled. Met de winactie, die duurt tot 31 augustus 2013, wil de gemeente bewoners stimuleren om hun oude elektrische apparaten in te leveren.

Kleine elektrische apparaten
Ook kleinere elektrische apparaten zijn belangrijk. ‘Deze gooit men nogal eens bij het restafval weg en dat is zonde’, zegt de gemeente. Veel mensen zijn zich niet bewust dat hier schaarse en dus waardevolle grondstoffen in zitten. Daarom is het belangrijk ook de elektrische tandenborstel, telefoon(oplader), tosti apparaat, strijkijzer, föhn enzovoort in te leveren, naast de grotere apparaten als een televisie of koelkast.

Winkeliers
Winkeliers die elektrische apparaten verkopen nemen ook gratis de oude in, ook als deze daar niet zijn gekocht. Meedoen met de winactie is echter alleen mogelijk via de zeven milieuparken.

In IJsselmonde vindt u het milieupark aan de Hekendorpstraat 55.
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 09.00 – 17.15 uur.

Kijk voor meer informatie over de winactie op www.rotterdam.nl/afval2 en voor WeCycle op www.wecycle.nl.


Chat openen