Geen politiewerk meer voor wijkagent IJsselmonde Rien Pauli

Geen politiewerk meer voor wijkagent IJsselmonde Rien Pauli
“Zwaar overwogen heb ik het moeilijke besluit genomen om mijn werk in uniform en mijn functie als wijkagent neer te leggen. Na bijna 40 jaar politie om gezondheidsredenen (PTSS en restschade) te stoppen. Een beslissing die toch een plek moet krijgen”.


Zo begon wijkagent Rien Pauli op maandagmiddag 11 februari afscheid te nemen van ‘zijn 3120 trouwe volgers’ op Twitter. Rien is sinds 1 juli 1979 werkzaam bij de politie. Bijna 40 jaar. De laatste jaren werd het steeds moeilijker voor hem het vak te blijven uitoefenen. PTSS, een afkorting van Posttraumatische stressstoornis, sloopt je geestelijk en lichamelijk enorm.

In al die dienstjaren heeft Rien het allemaal voorbij zien komen. Personen die volledig door het lint gingen, zelfdodingen, steek- en schietpartijen en vermoorde personen. Totdat hij, in zijn verbeelding, een lijk zag liggen in zijn eigen badkuip. De druppel voor hem.

Toen de diagnose PTSS werd vastgesteld, heeft Rien er alles aan gedaan om te herstellen. Hij roeit ook regelmatig met lotgenoten bij de ‘Dutch Marines Rowing Challenge’. Dat blijft hij ook doen. PTSS heeft hem echter doen vallen, maar hij is niet verslagen!

Maar als wijkagent gaat hij IJsselmonde en het korps verlaten. We zullen Rien als wijkagent maar zeker ook als vriend en maatje missen en wensen hem alle goeds in de toekomst.