Geen afsluitend feest in 2020 na Paardenmarkt Oud-IJsselmonde

Afsluitend feest Paardenmarkt 2019 door organisatie geschrapt
Woensdagavond 14 augustus vond de evaluatievergadering plaats met het bestuur van de Paardenmarkt Oud-IJsselmonde bij de directie Veilig en Politie van de gemeente Rotterdam.

Daar kreeg het bestuur van de politie Rotterdam te horen dat er voor 2020 geen vergunning wordt afgegeven voor het afsluitend feest op de parkeerplaats aan het IJsselmondsehoofd. Dit houdt in dat er geen podium met live artiesten zal zijn en geen bierwagen.


Dit naar aanleiding van twee incidenten in 2017 en 2019, waarbij op woensdag 26 juni 2019 zelfs twee agenten gewond raakten. Voor Directie Veilig was dit de druppel.

Voor het horecaplein zal het bestuur zich komende tijd gaan beraden op welke wijze zij nog wel invulling kunnen geven aan deze mooi traditionele laatste woensdag in juni. Uiteraard gaat de jaarlijkse braderie gewoon door.

Voor wat betreft het houden van de zogenaamde slotavond in de toekomst is op dit moment nog geen inzicht of dit nog wel weer zou kunnen plaatsvinden.

“Ook hiervoor zullen zeer zeker strenge veiligheidsmaatregelen dienen te worden genomen. Het is de vraag of wij dit als organisatie wel kunnen en vooral willen”, aldus bestuurslid Gert van Nes.