Garageboxhouders krijgen aanslag rioolrecht met terugwerkende kracht

De VVD Rotterdam wil weten waarom Rotterdammers met een garagebox in één keer een belastingaanslag voor het rioolrecht krijgen over 2010, 2011 en 2012. Zij ontvingen hierover de afgelopen dagen enkele verontrustende berichten.

“Het lijkt alsof de gemeente ineens heeft opgemerkt dat er over 2010 en 2011 geen heffingen zijn verstuurd naar eigenaren van garageboxen. Om dan maar meteen een heffing te sturen over drie jaar is erg ongelukkig”, aldus VVD-raadslid Jan-Willem Verheij.

De Rotterdammers die een aanslag ontvingen over drie jaar moeten ruim 500 euro betalen. Verheij: “Het is logisch dat mensen geen rekening meer houden met een aanslag over 2010 en 2011. Als er dan toch ineens een aanslag op de deurmat ligt, komt dat hard aan.” De VVD heeft, samen met de SP, het College gevraagd waarom er ineens drie aanslagen zijn opgelegd, en hoeveel Rotterdammers hier precies mee te maken krijgen. “In de toekomst mag dit niet meer gebeuren”, aldus Verheij.

Tijdens de begrotingsbehandeling in november diende de VVD al een motie in over de rioolheffing bij garageboxen. Hierin wordt het College gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is om aan eigenaren van garageboxen een lagere rioolheffing te vragen dan voor een woonhuis. Een garagebox is immers veel kleiner dan een woonhuis en heeft vaak niet eens een aansluiting op het riool.


Chat openen