Free Record shop gaat Keizerswaard verlaten

Het zat eraan te komen, steeds meer bakken met uitverkoop cd’s en dvd’s. Free Record Shop gaat Keizerswaard verlaten.

De cd bestaat deze maand 30 jaar, maar voor Free Record Shop-directeur Hans Breukhoven is er weinig reden tot vreugde, staat er in de Telegraaf te lezen. Hij verwacht dat de cd over 10 jaar hooguit net zo veel verkocht wordt als de lp nu, aldus de ondernemer die zijn zakenimperium grotendeels wist op te bouwen dankzij het populaire muziekschijfje.

Anno 2012 verkoopt hij nog steeds zo’n 8 tot 10 miljoen cd’s per jaar, maar de groei is eraf. Nu zijn games en dvd’s de meest gewilde producten. De cd-verkoop is nog geen eens de helft van wat hij ooit geweest is. De afgelopen 5 jaar is de omzet zelfs met zo’n 60 procent afgenomen.

Volgens Hans Breukhoven zijn tegenwoordig hoofdzakelijk 40-plussers nog geïnteresseerd in muziek als fysiek product. „Jongeren downloaden hun muziek liever, of ze streamen nummers via diensten als Spotify of Tunify. Ik denk daarom dat muziek in de toekomst nog meer dan nu via het internet verkocht zal worden. Veel muziekwinkels zullen waarschijnlijk moeten sluiten, waaronder het filiaal aan de Keizerswaard.


Chat openen