Fotomuseum zoekt klassenfoto’s

Het Nederlands Fotomuseum zoekt traditionele klassenfoto’s om op te nemen in de tentoonstelling van de Engelse fotograaf Julian Germain. Acht jaar lang fotografeerde de kunstenaar in klaslokalen over de hele wereld. Alle leerlingen moesten daarbij een minuut lang in de camera kijken.

Het resultaat is een verzameling van meer dan vijfhonderd foto’s waarvan een fotoboek en een tentoonstelling zijn samengesteld. Germain maakten ook foto’s van leerlingen uit Rotterdam.

“Wat nog ontbreekt zijn de meer traditionele foto’s van schoolklassen door de jaren heen”, zegt Mandy Prins van het Fotomuseum. Iedereen mag ons zijn of haar foto van een schoolklas sturen. Die nemen we dan op in de tentoonstelling en in augustus wijst Germain de meest opmerkelijke aan. De inzender wint dan één van zijn portretten. Inzenden kan tot 12 augustus 2012 via fotowedstrijd@nederlandsfotomuseum.nl

Germain begon zijn serie in 2004, in Noord-Oost Engeland en besloot daarna ook af te reizen naar scholen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa.

Rijnmond.nl

Chat openen