Feyenoord in uitwedstrijd overtuigend langs AZ

Feyenoord heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen AZ op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van Ronald Koeman zegevierde in Alkmaar door doelpunten van Tonny Vilhena en Ruben Schaken met 0-2.

Beide treffers vielen na rust. AZ-verdediger Dirk Marcellis kreeg in de slotfase de rode kaart van scheidsrechter Blom vanwege een overtreding op Jean-Paul Boëtius. De overwinning betekent voor Feyenoord de derde zege op rij in de competitie.

Trainer Ronald Koeman had in aanloop naar het competitieduel met AZ al aangekondigd dat het vertrouwen binnen de ploeg groot was. Onder meer de twee ruime thuisoverwinningen van de afgelopen weken en de gedeelde vierde plaats op de ranglijst zorgden ervoor dat Feyenoord met een goed gevoel afreisde naar Alkmaar. Dat zelfvertrouwen was tijdens een groot deel van de eerste helft ook duidelijk zichtbaar in het elftal. Feyenoord had door goed positiespel grip op de wedstrijd en gaf AZ amper de gelegenheid om tot voetballen te komen.

Enige aantekening daarbij was dat Feyenoord wat tijd nodig had om in de wedstrijd te groeien. Terwijl de windstoten met forse kracht door het AFAS stadion raasden, had de ploeg tijdens de openingsfase duidelijk meer moeite met de stormachtige omstandigheden dan de Alkmaarders. Even leek het zelfs of AZ profiteerde van de onwennigheid bij Feyenoord, toen Altidore een lange bal controleerde en achter Lamprou schoot. De spits had echter hands gemaakt bij zijn aanname, waardoor het Alkmaarse feestje niet doorging.

Lees verder op Feyenoord.nl


Chat openen