Extra beveiligingsmaatregelen bij zwembad De Fakkel in Ridderkerk

beveiligingsmaatregelen bij zwembad De Fakkel in Ridderkerk
Er zijn bij zwembad De Fakkel in Ridderkerk extra beveiligingsmaatregelen genomen voor het komend zwemseizoen. Zo heeft het bestuur van het zwembad hogere hekken laten plaatsen en is er een toegangspoort met pasjessysteem geplaatst.

Het bestuur wil hiermee ongewenste bezoekers buiten de deur houden. In 2019 kwam het onder jongeren populaire zwembad namelijk tot twee keer toe zeer negatief in het nieuws. Dit nadat rellende jongeren zich de toegang tot het zwembad hadden verschaft. Massale vechtpartijen tussen jongeren maakte toen een einde aan het zwemplezier. Het bestuur werd toen door burgemeester Attema opgedragen orde op zaken te stellen.


Als een bezoeker straks het toegangspasje scant en de foto op het scherm komt niet overeen met de bezoeker, dan wordt hij of zij daarop aangesproken. Eenmaal voorbij de toegangspoort is de routing anders zodat bezoekers zich veiliger voelen. Om alles nog overzichtelijker te maken, is het buitenbad niet meer tegelijk met het binnenbad geopend.

Per tijdsblok is er maximum van 150 zwemmers vanwege maatregelen omtrent corona. Bezoekers van De Fakkel dienen hun bezoek vooraf te reserveren.

Chat openen