Enorme vraag naar waterrecreatie in Groot-IJsselmonde

Enorme vraag naar waterrecreatie in IJsselmonde

Met een goed zichtbare markeringslijn weet je tot hoever je kunt gaan.


Vandaag werd maar weer eens overduidelijk dat er een enorme vraag is naar waterrecreatie in IJsselmonde. We zijn omgeven met water, maar we kunnen er in principe op waterrecreatie vrij weinig mee.

Met dik dertig graden op de thermometer waren veel recreanten te vinden bij het strandje aan het IJsselmondsehoofd. Politie en handhaving zagen dat enkele personen te ver het water in gingen. Zij dreigden het strandje te sluiten, aldus een gewaarschuwde recreant.


Gelukkig kwam het zover niet, maar het blijft voor velen vrij onduidelijk tot hoever ze het water in mogen. Er zijn daar in het water vrij sterke onderstromingen en er is ook veel pleziervaart met dit prachtige weer.

Een simpele oplossing zou, volgens de tweemanspartij IJsselmonde Vooruit, erg eenvoudig te realiseren zijn. Span markeringsbollen zodat het voor iedereen in één oogopslag duidelijk is tot hoe ver ze in het water kunnen. Uiteraard in overleg met een deskundige.

Het voorstel gaan zij bespreken met de rest van de gebiedscommissie IJsselmonde. Zo hopen zij dat er meer mogelijkheden zijn voor waterrecreatie in IJsselmonde. Een idee van IJsselmonde Vooruit is om dit ook te realiseren bij het Eiland Van Brienenoord in een afgeschermd stukje water, waar geen gevaarlijke stromingen zijn.

Of dit idee ook te realiseren is, moet nog blijken. Het eiland wordt op dit moment gereedgemaakt voor getijdenparken, 2 nieuwe bruggen en nieuwe paden.

Chat openen