Eindelijk duidelijkheid over tramovergang Groene Tuin

Eindelijk duidelijkheid over tramovergang Groene Tuin
De gemeente heeft verschillende meldingen gekregen over de voorrangssituatie bij de tramkruising Groene Tuin, tussen de Noorderhagen en Vruchtentuin.

Deze voorrangssituatie wordt als onduidelijk en onveilig ervaren. De tram kruist hier de doorgaande weg en heeft geen voorrang. Door de knipperende gele waarschuwingslichten ontstaat regelmatig verwarring over de voorrang en stoppen automobilisten soms abrupt. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties.

De gemeente heeft deze situatie samen met onder andere de verkeerspolitie en RET onderzocht. Om de verkeersveiligheid te verbeteren is besloten om de voorrangsregeling hier te veranderen.


In de nieuwe situatie moeten bestuurders straks, rijdende op de rijbaan en op de fietspaden op de Groene Tuin, voorrang verlenen aan de tram. Dit wordt duidelijk gemaakt door het plaatsen van verkeersborden en haaientanden op de rijbaan en fietspaden.

Om de nieuwe voorrangsregeling extra onder de aandacht te brengen, worden tijdelijk ook gele waarschuwingsborden geplaatst met de tekst ‘Voorrang gewijzigd trams hebben voorrang’.

De plaatsing van de gele borden bij de tramovergang Groene Tuin zal binnen circa 2 maanden plaatsvinden.

Chat openen