Eerdmans helder over overlast Hordijkerveld: onaanvaardbaar

Wethouder Eerdmans van Rotterdam bracht woensdagochtend een bezoek aan de wijk Hordijkerveld in verband met de weer toenemende hangjeugd, inbraken, intimidatie en daarmee samenhangende overlast.

In wijkgebouw De Dijk aan de Susannadijk werd, voorafgaand aan een korte wandeling door de wijk, met gebiedsvoorzitter Norbert Swaneveld, bewoners en stadswachten gepraat. Hieruit kon worden afgeleid dat de overlastgevende groepen zich vooral na 22:00 uur ophouden bij de winkelstrip aan de Kerstendijk, bij de abri’s van de tram en op het bruggetje naar het park. Dit gaat vaak gepaard met veel geschreeuw tot in de late uurtjes.

Na dit gesprek werd een korte wandeling gemaakt richting de Averdijk waar een stel woont waar binnen 48 uur al drie straatstenen tegen de ruiten werden gegooid. De bewoners zeggen te weten wie het is, maar kunnen dit gewoonweg niet hard maken wegens gebrek aan tastbaar bewijs.

Ze laten het er zeker niet bij zitten en zijn geenszins van plan te verhuizen, maar ons woongenot is wel tot onder nul gedaald, zegt het stel aan de Averdijk. Het liefst zien ze dat er in de wijk camera’s worden opgehangen, deze toezegging kon Eerdmans niet doen maar zei wel de komende weken te gaan praten met woningcorporaties, de politie en bewoners over een oplossing voor de overlast. Want dit is natuurlijk onaanvaardbaar!

wethouder-eerdmans-bezoekt-hordijkerveld


Chat openen