Een golf van berovingen teisterde dit weekend Rotterdam

Laatste update: Zondag 02 juni 2013 – 23.59 uur
Rotterdam ging dit weekend gebukt onder een ware golf van berovingen of pogingen daartoe. Hieronder een opsomming:

Zaterdag
Rond 13.15 uur vond een beroving plaats in het Zuiderpark (Rotterdam-Zuid) door twee getinte mannen.

Tijdstip onbekend. Een 16-jarige jongen is zaterdag in Rotterdam-Alexander door vier mannen in elkaar geslagen en beroofd. De politie denkt dat de jongen bij metrostation De Tochten of bij de Oosterhof is beroofd.

Zondag
Rond 06.15 uur vond een beroving plaats op het Kreekhuizenplein (Rotterdam-IJsselmonde), hierbij is een verdachte aangehouden.

Rond 06.30 uur was het raak op de Maasstadweg (Rotterdam-IJsselmonde), ter hoogte van het Maasstad Ziekenhuis. Daar vond een poging tot beroving plaats.

Rond 14.00 uur volgde nogmaals een straatroof, ditmaal aan de Rijtuigweg (Rotterdam-Feijenoord) door twee getinte jongens van ongeveer 20 jaar.

Rond 15.30 uur vond een beroving plaats in Nesselande (Prins Alexander), ook deze keer door twee getinte jongens.

Rond 17.00 uur volgde een beroving in de Eridanusstraat (Prins Alexander), vier blanke daders, drie jongens en één meisje.

Rond 17.30 uur de volgende beroving aan de Pleinweg (Rotterdam-Zuid) door drie getinte daders.

Rond 22.15 uur een beroving op de Schiedamseweg (Rotterdam-West) door twee getinte daders in zwarte trainingspakken en zwarte mutsen.

Om 23.40 uur ging een overvalalarm af bij McDonald’s op Zuidplein-Hoog. Om 00.00 uur was nog niet bekend of het een overval of loos alarm was.

Dit zijn de berovingen (of poging daartoe) die tot dusver bekend zijn gemaakt door het Twitteraccount @Politie24 of via andere media. We houden u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.


Chat openen