Duizenden gedupeerden door failliet Cadeaubox Nederland

Cadeaubox Nederland BV is donderdag failliet verklaard door het gerechtshof in Arnhem. Het is de vraag of de naar schatting ruim 20.000 consumenten en 1600 bedrijven die gebruik maakten van de tegoedbon Cadeaubox hun nog geld terug zien, meldt RTV West.

Met de cadeaubon kunnen mensen bijvoorbeeld een weekendje weg, een avondje uit eten of een ballonvaart maken. De Cadeaubox is niet meer te verzilveren, omdat de deelnemende organisaties bang zijn dat ze hun geld niet meer krijgen.

Volgens de curator Wouter Korteweg staat er naar schatting ruim 1,5 miljoen euro uit aan schulden. Ook veel mensen in onze regio zijn gedupeerd. De curator heeft geen zicht op de gedupeerde consumenten. Hij zal daarom vrijdag de website www.faillissementcadeauboxnederlandbv.nl in het leven roepen, waar zij zich kunnen melden.

De enige uitweg voor gedupeerden is dat de Belgische licentiegever de Nederlandse tak alsnog overneemt en een doorstart mogelijk maakt. In dat geval bestaat de kans dat klanten en bedrijven hun geld terugzien. Zo niet, dan kunnen ze naar hun geld fluiten.


Chat openen