Druk bij corona testlocatie Van Zandvlietplein Rotterdam-IJsselmonde

Druk bij corona testlocatie Van Zandvlietplein Rotterdam-IJsselmonde
Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden of hij/zij het virus bij zich draagt. Dat veel mensen dat laten doen, blijkt wel. Het is druk bij de testlocatie op het Van Zandvlietplein nabij De Kuip.

Heeft u klachten zoals hoesten, verkoudheid en/of koorts, dan kunt u getest worden of u het virus bij u draagt. Bij mensen die ernstig ziek zijn, test de GGD thuis.

U kunt op de testlocatie alleen op afspraak langskomen nadat u bent aangemeld bij de GGD. Bij voorkeur met de auto komen. In de teststraat parkeren de auto’s bij een afnamepunt. Daar staan medewerkers van de GGD klaar. U krijgt ter plekke aanwijzingen.

Met een wattenstaafje neemt de medewerker van de GGD eerst uit de keel en daarna uit de neus wat materiaal af. Tijdens de test kunt u in de auto blijven zitten met het portier open. Na afloop van de test kunt u de parkeergarage weer verlaten.

Mensen die niet met de auto naar de teststraat kunnen komen, helpen medewerkers in de teststraat u via een speciale route.


Hoe lang duurt het voordat ik de uitslag krijg?
Dit is afhankelijk van de drukte, ook bij de laboratoria. Meestal lukt dit binnen 1 – 2 dagen. De GGD neemt telefonisch, per SMS of per e-mail contact op met de medewerker en de arts om de uitslag door te geven.

Hoeveel kost de test?
De kosten worden door het Rijk gedekt vanuit het Openbare Gezondheidszorg (OGZ)-budget. De test is dus gratis.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een test?
Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan zich aanmelden:
• via het landelijke telefoonnummer: 0800 – 1202
• via de GGD Rotterdam-Rijnmond: 010 – 443 81 00
Beide telefoonnummers zijn bereikbaar tussen 8.00 – 20.00 uur.

Op de website van de GGD vindt u ook een formulier waar u uw gegevens kunt invullen. De GGD neemt dan binnen 24 uur telefonisch contact met u op om een afspraak in te plannen.