Dode en negen gewonden na botsing twee boten op de Nieuwe Maas

Dode en negen gewonden aanvaring Nieuwe Maas
Bij een aanvaring op de Nieuwe Maas is vrijdagmiddag een 62-jarige vrouw uit België om het leven gekomen en zijn negen personen gewond geraakt. Dit vond plaats ter hoogte van het Antwerpse Hoofd bij het Noordereiland.


Rond 16.15 uur botsten een sloep en een snelle RIB-boot tegen elkaar. Daarbij kwamen 10 personen in het water terecht. Brandweer en waterpolitie zochten nog in de Nieuwe Maas naar een mogelijke elfde opvarende. Aan boord van de sloep zaten waarschijnlijk tien personen, op de RIB-boot zat één persoon.

Bij dit ongeval is de hulp ingeroepen van het medisch team. Zij zijn met de traumahelikopter geland op het Noordereiland. Zowel op het Noordereiland als op de Rhijnspoorkade stonden meerdere ambulances.

Boten die in de buurt waren kwamen de slachtoffers te hulp. Het overige scheepvaartverkeer is circa twee uur gestremd geweest op de Nieuwe Maas. De schipper van de RIB-boot is een 46-jarige man uit de gemeente Altena. De schipper van de sloep is de 59-jarige Ben Gelderblom van rederij Rotjeknor.

Dode en negen gewonden aanvaring Nieuwe Maas