Diverse paasactiviteiten op kinderboerderij De Kooi

Paaseieren zoeken bij Kinderboerderij de KooiOp zaterdag 30 maart komt de Paashaas langs op kinderboerderij de Kooi in Lombardijen. Hij zal daar heel veel eieren verstoppen die door de kinderen gezocht en geverfd mogen worden.

Om 13.20 uur zal de Paashaas (nadat hij de eieren heeft verstopt) van de boerderij naar het begin van het pad aan de Maeterlinckweg lopen. Daar is dankzij een gift van het Huurders Platform Lombardijen (HPL) en woningstichting Havensteder, een nieuw konijn van staal geplaatst. Het oude konijn was door vandalisme ernstig verminkt. Mevrouw T. Vente van Havensteder, zal samen met de Paashaas het nieuwe konijn onthullen.

Aansluitend neemt de Paashaas rond half twee, alle bezoekers mee naar de boerderij om het hek te openen. Alle kinderen tot 10 jaar mogen 2 eieren gaan zoeken. Bij de tafels staan de verf en de kwasten al klaar!
De Paashaas heeft ook 3 gouden eieren verstopt. Wie zo’n ei vindt, kan ‘m bij de Paashaas inleveren voor een verrassing.

Naast het eieren rapen en verven kan er ook geknutseld worden. Zo kunnen voor de paastakken versieringen worden gemaakt.

Een bezoek aan de dieren mag vanmiddag natuurlijk niet ontbreken: neem een kijkje bij de kuikens die in de week voor Pasen uit het ei gekropen zijn. Of ga eens knuffelen met de jonge geitjes en konijntjes. Ook een bezoekje bij de jonge biggetjes en schapenlammen mag natuurlijk niet ontbreken.

De toegang tot de boerderij en het meedoen aan de activiteit zijn gratis.

Locatie:
Kinderboerderij de Kooi
Maeterlinckweg 85
3076 GA Rotterdam


Chat openen