Digitale deurspion moet dieven afschrikken

Foto: Levien Willemse

Minister Opstelten van Justitie introduceert donderdag in Rotterdam de digitale deurspion. Deze spion moet overvallers en dieven afschrikken. Zodra hij geactiveerd wordt, maakt het apparaatje een foto of filmpje van degene die voor de deur staat.

Ook de familie Ferwerda uit Rotterdam IJsselmonde heeft er één gekregen. “Ik ben er heel blij mee”, aldus Thérèse Ferwerda. “Als er iemand aan de deur staat hoef ik niet open te doen om te zien wie het is. Is het een onguur type en vertrouw ik het niet, dan staat ‘ie op de foto. De chip kan je eruit halen om eventueel aan de politie te geven als dat nodig is. Ik voel me veel veiliger.”

“Overvallers komen in zeventig procent van de woningovervallen door de voordeur naar binnen”, vertelt stadsmarinier Jur Verbeek. “We willen dat mensen in staat worden gesteld om dat te voorkomen.” Een deurspion kost 80 euro.

Van 8 tot en met 14 oktober is het de nationale Week van de Veiligheid. Doel van deze week is het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen.

Bron: Rijnmond.nl


Chat openen