Dierenleed aan het Hoendiep, er zijn teveel kippen en hanen

kippen en hanen hoendiep. Foto: Jolanda Groeneveld
Als je weleens op het Eiland Van Brienenoord bent geweest, dan ben je ze vast tegengekomen. De loslopende kippen en hanen aan het Hoendiep. Maar het zijn er wel erg veel geworden.


Er lopen ook veel kuikentjes rond en ze zien er lang niet allemaal gezond uit, aldus Jolanda Groeneveld, recent bezoeker van het eiland. Die beestjes lopen zomaar tussen de vrachtwagens en ander verkeer door. Dat zal vast weleens fout zijn gegaan. Ook zijn er veel kippen en hanen met kale plekken.

Niemand lijkt zich ook om die beestjes te bekommeren en daardoor krijgen ze niet het juiste voer. Jolanda wilde het niet nogmaals bij de Gemeente Rotterdam of dierenbescherming melden, omdat deze er al van weten en er toch niks mee doen.

Stichting Melief, die zich inzet voor permanente opvang voor dieren in nood, zegt dat er helaas meerdere plekken zijn waar kippen op deze manier gedumpt worden. Zij hebben rond de 500 pluimveedieren, waarvan ongeveer 200 hanen. Het overgrote deel hiervan komt uit dezelfde situaties zoals aan het Boterdiep.

Toch wil Jolanda Groeneveld snel een oplossing. Zij hoopt dat er snel een oplossing voor dit probleem komt. Natuurlijk geen slachterij, maar iemand die bijvoorbeeld de kippen en hanen gescheiden van elkaar kunnen herplaatsen. Zo voorkom je in ieder geval dat er steeds meer bij komen.