Deelgemeentevoorzitter Luuk Wilson bedankt redders 86-jarige vrouw

Deelgemeentevoorzitter Luuk Wilson bedankt woensdagochtend 27 juni de twee jongemannen die maandagmiddag een 86-jarige vrouw uit een te water geraakte auto hebben gered. Dit gebeurde aan de Kreekkade in IJsselmonde.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat aan de Kreekkade een auto te water was geraakt. De bestuurder, een 86-jarige man uit Rotterdam, stapte uit de auto, toen deze achteruit de helling af begon te rollen. Zijn vrouw zat nog op de bijrijdersstoel. De auto kon niet meer door de man of omstanders worden tegengehouden en raakte te water.

Een 19-jarige man uit Rotterdam zag het gebeuren, belde de politie en sprong vervolgens zelf het water in om de vrouw te redden. Een andere omstander, een 22 jarige Rotterdammer, sprong eveneens het water in. De twee mannen konden via de achterklep de vrouw bereiken en hebben haar net op tijd uit de auto kunnen halen.

Samen met de brandweer hebben zij de vrouw uit het water getild. Zij is aan de kant behandeld voor onderkoeling en uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de twee redders op verschillende plekken in Rotterdam wonen, nodigt deelgemeentevoorzitter Luuk Wilson hen om 11.00 uur uit in zijn kantoor aan de Herenwaard 23.

Chat openen