Deelgemeente IJsselmonde speelt in op ijspret

Schaatsevenement voor kinderen

Met dit weer kan een schaatsevenement in deelgemeente IJsselmonde niet achterblijven. Op woensdag 8 februari organiseert Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam daarom samen met TOS en de wijksportclub een schaatsdag op de Huniadijk. In de ochtend mogen de kinderen van de basisscholen de Kubus Heindijk, Oldenoord en de Meester van Eijckschool genieten van de winterse activiteiten. Zo kan er vrij geschaatst worden, maar worden er ook ijshockey wedstrijden georganiseerd.

In de middag is er voor alle kinderen uit de wijk de mogelijkheid om te komen schaatsen. Ook voor diegene die geen schaatsen hebben, schaatsen worden namelijk uitgeleend. Op deze manier kan iedereen, onder het genot van een warme kop chocolademelk, kennis maken met deze oer-Hollandse sport.

Sportstimulering IJsselmonde, van de dienst Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam heeft samen met TOS het draaiboek jaarlijks op de plank liggen. Drie jaar geleden is het voor het eerst georganiseerd, gelukkig kan in 2012 het plan weer uit de kast worden gehaald.

Chat openen