Deel Spinozaweg voor ruim een half jaar dicht

werkzaamheden-spinozaweg

Vanaf maandag 31 augustus 2015 hervat de gemeente Rotterdam de werkzaamheden aan de Spinozaweg tussen de Heymansstraat en Catullusweg. Ondernemers zijn boos omdat de gehele Spinozaweg een gebed zonder eind is waardoor ze veel omzet mis zijn gelopen.

Wat gaat er gebeuren op de Spinozaweg:

  • Aanpak van de kruisingen Molenvliet/Pascalweg en Pythagorasweg/Catullusweg.
  • Vervangen van de verkeersregelinstallaties (verkeerslichten) op voorgenoemde kruisingen.
  • Onderhoud en/of herindeling van rijwegen van de Spinozaweg.
  • Vernieuwen riolering en verzamelriolering.

De ondernemers zijn ook boos omdat er straks niet meer langs de Spinozaweg kan worden geparkeerd terwijl het in de omgeving al druk genoeg is met geparkeerde auto’s. Er verdwijnen daardoor meer dan 40 parkeerplaatsen, aan de kant van het Spinozapark kan men ook al niet meer parkeren na de herinrichting.

Volgens woordvoerder van de gemeente Rotterdam, Peter van Druten, gaat een nieuwe aannemer aan de slag en zullen de werkzaamheden bij de winkels op 15 november klaar zijn, ruim voor de feestdagen. De Spinozaweg is ruim 50 jaar oud en hard toe aan vernieuwing, aldus Van Druten.

Als alles volgens plan verloopt, gaat de Spinozaweg in april 2016 definitief open. Ook bus 70 gaat dan eindelijk weer rijden. Ondernemers die schade hebben geleden kunnen een beroep doen op de nadeelcompensatieregeling van de gemeente.

Chat openen