De tuin, de bloemen en de papegaai van mevrouw De Vries (VIDEO)tje

Geheel volgens afspraak was ik tien minuten te laat bij mevrouw De Vries in de Homerusstraat om foto’s te maken van de BvB-Groep die de tuin van deze 96-jarige krasse dame zomerklaar gingen maken.

Tussen zes bakken koffie (cafeïnevrij) en een overdosis calorieën van de koekjes door, heb ik toch nog enkele foto’s kunnen maken van dit geweldige initiatief die ontstaan is door een idee van Marjan Goncalvez. De BvB-groep heeft de strijd tegen het onkruid gewonnen en ook korte metten gemaakt met de heg. Het resultaat mag er zijn, en de tuin kan er weer een tijdje tegen. Ook de ramen zijn gelapt, en de kozijnen gesopt.

V.l.n.r.: Elzo (BladeRunner) Bijl, mevrouw De Vries, Jef de Ruijter, Marjan Goncalvez en Desley Rijsdijk. Foto en tekst: www.ijsselmondenieuws.nl

Uit eerdere verhalen kwam naar voren dat mevrouw De Vries nog nooit een bloemetje had gekregen, terwijl ze altijd voor iedereen heeft klaar gestaan. Ook niet met verjaardagen of op moederdag. En omdat bloemen van mensen houden, heeft de BvB-Groep speciaal en alleen voor mevrouw De Vries een schitterend boeket gekocht. Tot tranen toe ontroerd heeft ze de bloemen in een vaas gezet, naast de kunstbloemen.

Zeer korte impressie van de werkzaamheden

Het voelt goed om iets voor iemand te kunnen doen in deze haastige maatschappij, is de mening van de groep die hiervoor graag een paar uurtjes voor vrij heeft gemaakt.

Humor heeft de 96-jarige dame zeker, want toen ik haar vertelde dat haar 31-jarige grijze roodstaart papegaai wel honderd kan worden, zei ze: Als Koki honderd is geworden, doe ik hem in een pension want de kans is groot dat ik dan niet meer zo goed voor hem kan zorgen. Werelds…

Met speciale dank aan de BvB-Groep, bestaande uit o.a.:
Marjan Goncalvez
Elzo Bijl
Desley Rijsdijk
en Jef de Ruijter

Chat openen