De historie van het Zevenbergsedijkje in boekvorm

Zaterdag 14 januari is het boekje over het Zevenbergsedijkje gepresenteerd en heeft dagelijks bestuurder Ernst-Jan Walraven Borst een exemplaar in ontvangst genomen.

Het boekje is gemaakt onder leiding van Miranda van Denzel – Twilt en Shona Dickson. Zij hebben daarvoor een bewonersinitiatief subsidie aangevraagd. Ze zijn ruim een jaar bezig geweest met het verzamelen en schrijven van stukjes en het maken van beeldmateriaal. Er zijn verschillende bewoners die een bijdrage hebben geleverd. Het boekje is een bonte verzameling geworden van stukjes die over de dijk, zo is er een stukje geschiedenis met oude foto’s. Dit was voor veel (oud) dijkbewoners echt heel erg leuk om te lezen en te zien. Maar er zijn ook veel stukjes over het heden, bijvoorbeeld over ‘de boer’ Willem Klootwijk die een winkel heeft op de dijk en een enorme kersenboomgaard.

Al ongeveer tweederde van de dijkbewoners is langs geweest om een boekje in ontvangst te nemen. De reacties zijn allemaal enthousiast, wat erg leuk is voor de initiatiefnemers, want daar hebben ze het uiteindelijk voor gedaan.

Het boekje is in principe voor de huidige en oud dijkbewoners, er is een beperkte oplage van 150 stuks gerealiseerd. Maar er komt ook een exemplaar in de bibliotheek in IJsselmonde. De heer Gijs den Hartog (deelraadslid Leefbaar Rotterdam-IJsselmonde) is beheerder van cultureel erfgoed IJsselmonde en ook hij heeft thans een exemplaar in zijn kast staan. De initiatiefnemers willen ook een exemplaar aan het gemeentearchief en streekarchief IJsselmonde aanbieden.

Het boekje staat ook online, en is HIER te vinden.

Chat openen