Dakloze gepakt na beroving bleek ook mishandelaar Hofman

paul-hofmanEen 32-jarige dakloze die werd aangehouden nadat hij op de Guido Gezelleweg in Lombardijen een verstandelijk beperkte man beroofde van zijn geld en mobieltje bleek later ook de mishandelaar te zijn van Paul Hofman (foto).

Rotterdammer Chadid Ben S. is door de rechter tot drie jaar cel en een voorwaardelijke oplegging van TBS veroordeeld vanwege de zware mishandeling waaraan Paul Hofman is overleden in het skatepark aan de Wilbertoord in IJsselmonde in de zomer van vorig jaar.

De 32-jarige Chadid Ben S. sloeg Hofman vorig jaar augustus tijdens een barbecue op een skateparkje aan de Wilbertoord met een 4,5 kilo zwaar bierfust in zijn nek. Paul Hofman overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis doordat zijn sterk vergrootte lever bij de val na de klap zijn galblaas en galblaasslagader vermorzelde, concludeert de patholoog-anatoom.

Langdurige intensieve behandeling is nodig om herhaling te voorkomen. Als de man zich na zijn celstraf niet in een gesloten inrichting laat behandelen, moet hij naar een TBS-kliniek.


Chat openen