VIDEO: Daders straatroof bushalte Station Lombardijen nog spoorloos


Op dinsdag 14 maart werd een 16-jarige jongen slachtoffer van een gewelddadige straatroof bij bushalte Station Lombardijen. Het duo is nog steeds niet gepakt.

Het slachtoffer stond op bus 70 te wachten toen hij van rechts werd benaderd door twee, voor hem, onbekende mannen. De jongen werd vastgegrepen bij zijn rechterpols. Dader 1 pakte zijn portemonnee en mobiele telefoon, die hij stevig vast had omdat hij in de bus wilde inchecken. Doordat het slachtoffer zijn eigendommen niet zomaar afstond viel hij op de grond. Hierna ontstond een worsteling waarbij hij een vuistslag in het gezicht en op zijn borstkas kreeg.


Op enig moment liet het slachtoffers zijn portemonnee en telefoon los. Dader 1 pakte de spullen en gaf deze aan dader 2 die direct wegrende. Na de worsteling ging ook dader 1 ervandoor in de richting van Sluiskreek. Een omstander, die de straatroof zag gebeuren, ging achter dader 2 aan en tackelde hem waardoor hij de gestolen portemonnee en telefoon kon terugpakken en aan het slachtoffer kon teruggeven. Helaas is dader 2 toch nog ontkomen.


Signalement daders:
– groot en breed postuur tussen de 1.85 en 1.90 meter
– beide droegen donkere trainingspakken
– leeftijd tussen de 25 en 35 jaar

Een van de daders had een of meerdere gouden tanden.

Herkenning
Herkent u de mannen op de beelden of hebt u andere informatie over deze zaak? De politie hoort het graag. Geef uw informatie door via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Chat openen