Clubs Varkenoord hopen op duidelijkheid

De amateursportverenigingen op sportpark Varkenoord hopen dat met de stadionkeuze van Feyenoord een einde komt aan de onduidelijkheid over hun toekomst. De locatie van de nieuwe Kuip bepaalt immers waar die ligt.

De nieuwe Kuip komt namelijk mogelijk op de plek te liggen waar nu nog de amateurs van Overmaas, DHZ, Lombardijen, Maasstad Tediro, Besiktas en Sportclub Feyenoord hun wedstrijden spelen. De exacte plaats wordt pas bekend als Feyenoord het nieuwe plan ontvouwt.

Breedtesport
De gemeente Rotterdam heeft Feyenoord al eerder laten weten dat het plan Varkenoord alleen groen licht krijgt indien met de toekomst van de breedtesport, amateursporters, rekening wordt gehouden. Voor de amateurclubs betekenen dat zes kunstgrasvelden, een gezamenlijke kantine en een kleedaccommodatie.

Ook moet rekening worden gehouden met een atletiekbaan, een kracht- en vechtsportcentrum en wellicht een ijsbaan. Daarnaast moeten de clubs tijdens de gefaseerde aanleg van de nieuwe Kuip wel hun wedstrijden op Varkenoord kunnen blijven spelen.

Fusie
De gemeente Rotterdam en de KNVB hebben al eerder aangestuurd op een fusie tussen de verenigingen op Varkenoord. Maar omdat de clubs sinds 2006 al wachten op duidelijkheid over hun toekomst, zijn de samensmeltingen nog niet doorgegaan. Nu lijkt het onvermijdelijk. Secretaris Ap van Cutsen van DHZ: “We hadden gehoopt ons eeuwfeest op Varkenoord te vieren, maar dat kunnen we nu wel vergeten.”

Aad Tuk, voorzitter van Overmaas, is geen voorstander van een fusie. “We zijn met zeshonderd leden een vitale vereniging. We zijn niet tegen een verplaatsing, maar er moet wel rekening worden gehouden met onze wensen. Dat is nog steeds niet volledig gebeurd. Zo’n Kuip-plan is wel bijzonder: daar gaat het om 300 miljoen, wij moeten zeuren om vijf euro voor een blik verf.”

Bron: Rijnmond.nl


Chat openen