Certificaten voor deelnemers buurtpreventie IJsselmonde

Vrijwilligers kregen certificaten voor hun deelname aan een weerbaarheidstraining.

Vorige week dinsdagavond reikten dagelijks bestuurder Norbert Swaneveld en Rob van Wijk, wijkteamchef van Groot IJsselmonde, certificaten uit aan vrijwilligers van Buurtpreventie. De 28 vrijwilligers kregen de certificaten voor hun deelname aan een weerbaarheidstraining. 8 deelnemers maken deel uit van het Buurtpreventieteam Reyerwaard, 8 van het team Sportdorp/Zomerland, 7 van het team Hordijkerveld en 5 van het team Groenenhagen/ Tuinenhoven/Centrum. Met de kennis die ze hebben opgedaan kunnen ze zich nog beter inzetten voor hun buurt.

Het doel van Buurtpreventie is de veiligheid en leefbaarheid in de buurten te verbeteren. De teams werken nauw samen met de politie en de deelgemeente. De teamleden zijn als het ware extra oren en ogen voor die instanties. Iedere vrijdag en zaterdag lopen twee leden van het team als koppel door hun buurt en kijken ze of ze onregelmatigheden signaleren als defecte verlichting, losse stoeptegels of andere onveilige situaties. Ook vervullen ze vaak een rol in campagnes en acties die door de politie en/of de deelgemeente worden georganiseerd, zoals die met betrekking tot woninginbraken.

De buurtpreventieteams hebben een directe lijn met de politie, zodat operationele onregelmatigheden snel kunnen worden gemeld en aangepakt. Zaken als defecte verlichting of losse stoeptegels meldt het team bij de gemeente.

Bron: Deelgemeente IJsselmonde

Chat openen