Buurt vreest Staffords na aanval op ganzen

De buurt vreest voor de twee Staffords die afgelopen weekend een groep ganzen aanvielen in het parkje achter de Rekerdijk in IJsselmonde. Hierbij zijn twee ganzen zwaargewond geraakt.

Een andere overleefde de aanval ternauwernood nadat een bewoner de vogel uit het water trok toen het dier kopje onder ging.

Al de derde keer
Volgens buurtbewoners zou het al de derde keer zijn dat de honden andere dieren aanvallen. Zo zouden de beesten onder meer een aantal grazende schapen hebben opgejaagd en een andere hond hebben gepakt. De eigenaren staan er vaak lachend bij te kijken. Ze roepen wel naar de honden, maar ze luisteren niet.

Spelende kinderen
Omwonenden zijn bang bang dat straks ook spelende kinderen aangevallen worden door de honden. Er spelen de hele dag kinderen in het park. Er zit daar een kinderdagverblijf, een speeltuin en een basisschool. Er geldt daar een aanlijnplicht, aldus Bart Buijs, wijkagent in Hordijkerveld. Er is een onderzoek ingesteld naar de eigenaren van de twee Staffords. Mocht het zo zijn dat ze niet luisteren naar hun baasjes, dan moeten ze een gedragstest ondergaan.


ganzen_rekerdijk_ijsselmonde

Chat openen