Burgerinitiatief Zuider Kerkedijk 16 februari in behandeling

Door de komst van het Maasstad ziekenhuis is ook op de Zuider Kerkedijk de parkeerdruk enorm toegenomen. Niet alleen bezoekers, maar ook personeel van het ziekenhuis parkeren daar hun auto.

In de periode juni/juli 2011 nam de verkeersdruk en de parkeeroverlast ineens snel toe op de dijk. Dat zorgde voor veel spontane contacten van buurtbewoners op straat. Al snel was doorgedrongen dat de instelling van betaald parkeren op de Hordijk en de Huniadijk de oorzaak van de extra drukte was. Bewoners namen individueel contact op met het ziekenhuis, de deelgemeente en de wethouder van de gemeente.

De reacties van die autoriteiten veroorzaakten een groot gevoel van onvrede, omdat er niet serieus op gereageerd werd. Een aantal bewoners van de Zuider Kerkedijk staken daarop de koppen bij elkaar en hebben getracht een betere oplossing te vinden dan de invoering van betaald parkeren ook op de Zuider Kerkedijk.
Dat alternatief denken we te hebben gevonden in het alleen toelaten van bestemmingsverkeer voor motorvoertuigen op de Zuider Kerkedijk en de Driedijk.

Deze maatregel biedt daarnaast een oplossing voor een ander probleem op de dijk dat al jaren een grote zorg is: door verkeersdruk blijven de niet onderheide huizen steeds verder scheef zakken.
Dit voorstel is per brief aan alle bewoners van de dijken bekend gemaakt en de reacties waren uitsluitend positief. Daarop is het burgerinitiatief opgesteld en binnen een uur was door een bezoekje van deur tot deur de benodigde handtekeningen het aantal benodigde handtekeningen verzameld. Vervolgens werd op 10 november 2011 het burgerinitiatief aan de deelraad aangeboden en zal nu op donderdagavond behandeld worden tijdens de openbare deelraadvergadering.

Zie ook: Deelraad IJsselmonde vergadert 16 februari

Chat openen