BROEM-opfriscursus voor Rotterdamse 60-plussers

Aafje organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Gemeente Rotterdam een BROEM-opfriscursus, in Rotterdam Zuid en Noord, voor 60-plussers met een eigen auto.

Deelnemers krijgen handige (rijvaardigheids)adviezen van de erkende rij-instructeur, leren over nieuwe verkeersregels en laten gratis hun ogen en reactievermogen testen.

‘Meer auto’s op de weg en meer verkeersregels. Dat maakt autorijden anno nu anders dan veertig jaar geleden’ vertelt Jan de Jong van Veilig Verkeer Nederland. ‘60-plussers hebben al jaren hun rijbewijs en rijden op ervaring. Een andere auto is zo gekocht, maar hoe vaak kochten mensen een theorieboekje met de nieuwe verkeersregels? Het kan nooit kwaad om de rijvaardigheid weer eens te testen. Dat kan al binnen vier uur en voor maar vijf euro’.

Nog lang zelfstandig autorijden
Mevrouw van der Wal (79) deed vorig jaar mee met de BROEM opfriscursus: ‘Mijn partner en ik hebben al jaren ons rijbewijs en dat gaat prima. Toch besloten we om samen mee te doen. Tijdens de theoriesessie begrepen we dat er veel veranderd is en we leerden nieuwe regels. Bij de oog- en reactietest bleek alles prima in orde en het nieuwe rijden scheelt ons ook nog eens in de portemonnee. De instructeur gaf me een compliment over mijn praktijkrit! We gaan nu met een veiliger gevoel de weg op en zijn blij dat we nog lang zelfstandig mogen autorijden’.

BROEM opfriscursus:
Op 23 mei op Zuid (LCC Larenkamp, Slinge 303, Rotterdam Zuidwijk) of 25 juni op Noord (Open Hof, Hesseplaats 441, Rotterdam-Ommoord);

Keuze uit ochtend- of middagsessie. Kosten: vijf euro, inclusief twee consumpties.

Meedoen? Aanmelden bij Veilig Verkeer Nederland via Linda de Jong (0184 685 317, dcdejong@hetnet.nl) of Jan de Jong (0184 613 466, jwmj.dejong@planet.nl)

Chat openen