Botmeting in de Aafje Thuiszorgwinkel

Op dinsdag 14 en woensdag 15 februari worden in de Aafje Thuiszorgwinkel botmetingen gedaan die speciaal bedoeld zijn voor vrouwen van 45 jaar en ouder. De botmetingen worden georganiseerd in samenwerking met overgangspraktijk Women’s Life.

Botontkalking
Vrouwen hebben in en na de overgang een verhoogd risico op botontkalking of osteoporose en daardoor een groter risico op botbreuken. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben voor de gezondheid. Het preventieve botdichtheidonderzoek duurt ongeveer 20 minuten. Persoonlijke risicofactoren worden in kaart gebracht er wordt een meting met een hielbotmeter gedaan. Daarna wordt een persoonlijk advies gegeven voor eventuele maatregelen die getroffen kunnen worden.

Wanneer en waar?
Op dinsdag 14 en woensdag 15 februari worden de botdichtheidmetingen gedaan tussen 09.00 en 17.30 uur. Vooraf dient een afspraak gemaakt te worden. De locatie is Aafje Thuiszorgwinkel, Maasstadweg 98.

De kosten voor het consult bedragen € 39,50 en worden door vrijwel alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Voor nadere informatie over het onderzoek of voor het maken van een afspraak kan men bellen naar 079-3630074 of 06-45038523.

Chat openen