Bijzondere avondwandeling door het groen van Reyeroord

Bijzondere avondwandeling door het groen van Reyeroord
Een bijzondere avondwandeling door het groen van Reyeroord? dat kan binnenkort! De gemeente Rotterdam legt een interactief vlonderpad met sfeerverlichting aan in de Heemtuin tussen de Pelgrimskerk en de Korendijk.

Samen met een aantal bewoners, ontwerper Ermi van Oers en het jonge, innovatieve bedrijf Plant-E heeft de gemeente nagedacht over de aanleg van deze sfeerverlichting en de soort beplanting.


Uiteindelijk is een mooi ontwerp ontstaan dat de komende weken wordt aangelegd; van sfeerlicht tot fijne bankjes om even uit te rusten.

Hoe werkt het?
Met energie uit planten zorgen de plantenmodules voor led verlichting die interactief werkt; als wandelaars over de verborgen tegel onder de vlonders lopen, wordt op verschillende plekken de verlichting geactiveerd. Met elke stap zorgt u dus zelf voor het licht!

De eerste werkzaamheden zijn eind augustus gestart en half oktober zijn alle werkzaamheden afgerond. De groenstrook is dan weer volledig open voor wandelaars. Het kan zijn dat de verlichting nog niet helemaal werkt; alles is afhankelijk van weersinvloeden en de bacteriegroei van de beplanting.

Uiteraard wordt de opening gevierd met u als bewoner van Reyeroord. Meer informatie vindt u op www.rotterdam.nl/reyeroord

Locatie Plant-E Reyeroord